Saturday, July 25, 2015

Hot, hot, hot, hot summer!

Za razliku od prošlog , ovog leta ne manjka sunca. Sa jedne strane mi se to dopada, a sa druge, ne mogu da dočekam jesen da malo zahladni... Ako ništa drugo, barem možemo da se kupamo u bazenima, jezerima i rekama bez problema :D Išla sam na Belu Stenu pre skoro nedelju dana. Bilo je divno, tog dana je temperatura bila izdržljiva tako da sam skoro ceo dan provela tamo. Dunav je bio topao i uopšte nije bilo potrebe da izlazim iz vode, mada jesam izlazila jer sam ponela knjigu (obnovila sam članarinu u biblioteci posle dve godine) XD Ovde je u sredu otvoreno noćno kupanje na bazenu tako da smo Katty i ja otišle zajedno da društvom. Bilo nam je super, u 10 uveče je bilo 30 stepeni, voda je praktično bila mlaka i nije bilo mnogo gužve. Jedva čekam da idemo ponovo! Da mogu, stalno bih bila u vodi, jako volim da plivam ^^ Pored toga sam skoro nedelju dana provela u Novom Sadu, po ceo dan sam šetala jer je V. bio na poslu. Bilo je strašno toplo ali sam nekako preživela. Malo sam izgorela, a malo sam i pocrnela. Katty je za to vreme bila u Beču i uspela je da nađe čak dva para sandala koje mi se dopadaju :D Sada je jedini problem to što sam i od jednih i od drugih dobila žuljeve... :( Ali nema veze, proćiće, a sandale su prelepe tako da želim da ih nosim bez obzira na sve! 
Sad sam shvatila da o Japanizmu nisam ni pisala... Uh, baš mi je žao, ali nisam stigla to da uradim odmah nakon što je Japanizam prošao, a posle mi je izgubilo poentu. Evo samo nekih utisaka u kratkim crtama: Ovo je bio ubedljivo najbolji Japanizam do sada! Bilo je jako zabavno, došlo je mnogo ljudi, Sakurabana je dovela nekoliko poznatih cosplay-era, program je bio vrlo popunjen i zaista sam se lepo provela :3 Katty i ja smo delile štand sa Bojanom i Kikom. Bilo nam je zanimljivo da pričamo sa posetiocima koji su došli do našeg štanda, upoznale smo mnogo interesantnih ljudi... I Vladimir je došao poslednja dva dana. Kupila sam mu privezak za ključeve sa simbolom iz anime Helsing, a on je mene iznenadio brošem sa Totorom (koji je ubedljivo moj omiljeni crtani lik)  :3 Umorile smo se jako, ali onog trenutka kada smo stigle kući počele smo da razmišljamo o sledećem Japanizmu. Jedva čekam! Još nešto o ovogodišnjem Japanizmu možete da vidite kod Bojane
Nadam se da lepo provodite ovo leto! Do sledećeg puta~ Bye bye! 

Compared to last summer this one is real hot and sunny. On one side, I'm really glad because of it, but on the other, I can't wait for Autumn to come... If nothing else, at least now we can go swimming in pools, rivers and lakes without any problems :D I went to Bela Stena ("White rock", little island on Danube) almost a week ago. It was beautiful, Danube was warm and the weather wasn't as hot as it was these last few weeks. I took a book with me and read it in the beach. It really calmed me down since I was pretty nervous for some reason. On Wednesday they opened night swimming in our city's pool so Katty and I went with our friends. It was awesome, the air was hot even though it was 10pm and we could swim for a long time since the water was pretty warm too. Besides that, I spent almost a week in Novi Sad. I walked a lot since Vladimir had to work and I didn't have anything better to do. It was very nice, although I got sunburned a bit.I also got to see Dam Dam since she moved to Novi Sad ^^ At that time Katty was in Vienna and she found two pairs of shoes for me! :D I just couldn't find anything here that I like and I was so happy when she told me she bought two pairs - black and peach/pink. I love them! 
I realized I didn't write about Japanizam... I really wanted to, but I didn't have time right after it and later it just didn't have sense anymore. Here is just a short impression on it: This was definitely the best Japanizam ever! It was so good, there was a lot of people, Sakurabana brought few famous cosplayers, program was great and we had so much fun! Katty and I shared one stand with Bojana and Kika. It was very interesting talking to visitors, we met a lot of interesting people... Vladimir also came the last two days. I bought key chain for him, with symbol from Helsing and he surprised me with Totoro brooch (that's my favorite character!) :3 In the end we were really, really tired but the moment we came home, we started thinking about next Japanizam. I can't wait! 
You can read little more about Japanizam on Bojana's blog! 
I hope you are having a great summer! Till the next time~ Bye bye! 


 On the Okido and me! She is so cool!! 

 Dora from Bulgaria talked about art of kimono. It was very interesting and funny, she is awesome! Vladimir was one of the models for kimono ^^

 Novi Sad
 Bela Stena 


 And last day of Japanizam :3

No comments:

Post a Comment